Согласност за реформските закони за судовите и за Судскиот совет

Власта и опозицијата се усогласија за реформските закони за судовите и за судскиот совет. Пред извештајот на Брисел, амандманите во собраниската комисија донесени речиси без дискусија. Прифатени предлози и на ВМРО-ДПМНЕ...

Гледачи: 80

Дата: 16-Апр-2018

Време траење: 00:01:40

Категории: МАКЕДОНИЈА

Миле Ристески
Речиси без дискусија по договорот на работните групи, прифатени поголем дел од амандманите кои опозицијата ги предложи во реформските Закони за судови и Судски совет. Вратено е старото решение, во Судскиот совет, и претседателот на Врховен да има право на глас. Минаа и дисциплинските казни за неодговорните судии.