Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Промовирана судница за арбитражни спорови

Промовирана новата судница за арбитражни спорови. Апел до државните институции и до општините, споровите да ги решаваат преку Арбитражниот суд, а не со судски постапки, поради краткото време на арбитражата. Во Македонија годишно на овој начин меѓу компаниите се решават околу 10 спорови...

Гледачи: 61

Дата: 16-Апр-2018

Време траење: 00:01:14

Категории: ЕКОНОМИЈА

Дијана Ценевска
Стопанската комора на Македонија промовираше судница за арбитражни спорови. Испрати апел до државните институции и до општините да не отвораат класични судски постапки, а и компаниите да го користат овој начин за разрешување на недоразбирањата како објективен, поевтин и побрз. Од постојаниот Суд за арбитража при Комората, велат дека постапки во просек траат околу седум месеци.