Ѓорчев: Државата економски стагнира

Сомнителните бизнис интереси меѓу власта и приватниот бизнис стануваат приоритет, а интересот на граѓаните е во втор план, обвинија од ВМРО-ДПМНЕ.

Гледачи: 67

Дата: 16-Апр-2018

Време траење: 00:00:33

Категории: МАКЕДОНИЈА

Сомнителните бизнис интереси меѓу власта и приватниот бизнис стануваат приоритет, а интересот на граѓаните е во втор план, обвинија од ВМРО-ДПМНЕ. Веднаш по доаѓањето на Кочо Анѓушев на вицепремиерската функција, неговата фирма „Фероинвест“ доби тендер од 2,6 милиони евра од државната ЕЛЕМ, изјави Ѓорчев.