Изгласани амандманите за судството

На Комисијата за политички систем зелено светло за решенијата кои се дел од реформскиот пакет.

Гледачи: 196

Дата: 16-Апр-2018

Време траење: 00:00:53

Категории: МАКЕДОНИЈА

На Комисијата за политички систем зелено светло за решенијата кои се дел од реформскиот пакет. Власта и опозицијата едногласно ги прифатија измените во законите за судовите и за Судскиот совет. Преостанува работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ, да ги испеглаат ставовите на Законите за јавното обвинителство и за кривичната постапка.