Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Нова судница за арбитражни спорови

Промовирана новата судница за арбитражни спорови.

Гледачи: 79

Дата: 16-Апр-2018

Време траење: 00:00:33

Категории: ЕКОНОМИЈА

Промовирана новата судница за арбитражни спорови. Апел до државните институции и до општините, споровите да ги решаваат преку Арбитражниот суд, а не со судски постапки, поради краткото време на арбитражата. Во Македонија годишно на овој начин меѓу компаниите се решават околу 10 спорови...