Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Богов: Подобро е да се оданочуваат сегментите што досега не беа опфатени

„Подобрувањата во одредени аспекти во македонската економија регистрирани последниот период создадоа услови за намалување на каматната стапка на три проценти.

Гледачи: 119

Дата: 13-Апр-2018

Време траење: 00:02:22

Категории: ЕКОНОМИЈА

Сашо Нелоски
„Подобрувањата во одредени аспекти во македонската економија регистрирани последниот период создадоа услови за намалување на каматната стапка на три проценти. Народната банка ќе ги следи европските монетарни политики и соодветно на нив ќе ја уредува својата“, гувернерот Богов од Годишната конференција што се одржува во Охрид. Во врска со плановите за воведување прогресивен данок, вели дека би било подобро Владата да се концентрира сегментите што досега не подлежеле на оданочување...