Свет- 11.04.2018

Историјата на религијата е стара исто колку и самиот човек, така велат археолозите и антрополозите.

Гледачи: 126

Дата: 13-Апр-2018

Време траење: 00:26:20

Категории: СВЕТ

Историјата на религијата е стара исто колку и самиот човек, така велат археолозите и антрополозите. Дури и меѓу најпримитивните и неразвиени цивилизации, може да се најдат докази за некаков вид на обожавање. Кои се најголемите религии на светот и како настанале? Зошто религиите се најважен аспект на секоја култура, гледајте во емисијата „Свет“.