Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Се бараат потесни бизнис- врски со Турција

Македонските и турските бизнисмени бараат начини како да се продлабочи економската соработка меѓу двете земји. Потенцијалот треба да се искористи. Трговската размена треба да достигне милијарда долари- согласни и двете страни. Македонските компании на средбата со турските партнери побараа полесен пристап до тамошнот пазар. Добрите политички односи мора да се пресликаат и во бизнисот- побара претседателот Иванов...

Гледачи: 114

Дата: 12-Апр-2018

Време траење: 00:03:06

Категории: ЕКОНОМИЈА

Мартин Пушевски, специјален известувач од Истанбул за МРТ
Бизнисмените од Македонија и од Турција на заедничка маса. Заедно со Претседателот Иванов во Истанбул бараа начин како да ја продлабочат економската соработка меѓу двете земји. Потенцијалот не е искористен, трговската размена треба да достигне милијарда долари – согласни и двете страни.