Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Акцент- 29.03.2018

Дипломатијата неделава го држи високо нивото на интерес кај домашната и светската јавност.

Гледачи: 198

Дата: 30-Март-2018

Време траење: 00:50:11

Категории: АКЦЕНТ

Дипломатијата неделава го држи високо нивото на интерес кај домашната и светската јавност. Протерувањето на руските дипломати ја зоврива состојбата на релација исток- запад. И Македонија реши да врати дома претставник на Москва. Владата тврди- дипломатот го надминал својот мандат, со Русија сакаме добри односи. Се огласи Руската амбасада во земјава- станува збор за нарачка од надвор, ќе следува адекватен одговор. На надворешен план оваа седмица- разговори за спорот за името во Виена.