Мичел: Македонија и Грција да најдат решение

Американскиот помошник- државен секретар за Европа и Евроазија со поддршка за Македонија и Грција. Од Скопје порача двете земји сами да најдат решение. Заев изјави дека процесот е во завршна фаза...

Гледачи: 57

Дата: 13-Март-2018

Време траење: 00:02:16

Категории: МАКЕДОНИЈА

Миле Ристески
САД ги поддржуваат Македонија и Грција во напорите да најдат заедничко прифатливо решение за името. Единственото трајно решение е она што ќе го постигнат двете страни меѓусебно, истакна помошникот- државен секретар на САД за Европа и Евроазија, Вес Мичел. Потенцира дека е многу важно двете држави да продолжат со преговорите. Мичел уште еднаш потенцираше дека земјава ја има подршката од САД, кои се вклучени во целиот процес.