Повисоки субвенции за тутун, законско укинување на евидентните листови

Владата донесе одлука за зголемување на субвенциите за тутун.

Дата: 13.02.2018

Време траење: 00:01:49

Гледаност: 25

Категории: Економија

Сузана Фиданска- Стоевска
Владата донесе одлука за зголемување на субвенциите за тутун. Ќе се стимулира квалитетот. Производителите на прва класа ќе добиваат по 80 денари за килограм. Предвидено е и олеснување на процедурите. Ќе се укине поднесувањето на евидентните листови...ГЛЕДАЈ ВО ЖИВО