Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Одбележани 71 година од основањето на Друштвото на писателите на Македонија

Друштвото на писателите на Македонија го одбележа роденденот. Врачени наградите за најдобрите книжевни дела...

Гледачи: 26

Дата: 13-Фев-2018

Време траење: 00:02:26

Категории: КУЛТУРА

Александра Спировска
Гласот на писателите е во нивните дела, во илјадниците томови создавани и објавувани во изминатите децении кои остануваат да сведочат, преку книжевните вредности, за светогледот на поклониците на пишаниот збор. Ова е пораката од претседателот на Друштвото на писателите на Македонија. Одбележани 71 година од основањето.