Кривични за загадување на животната средина

Поднесени кривични против поранешни и актуелен раководител во РЕК Битола и против ЕЛЕМ. Полицијата тврди- има сомнение за дело „загадување на животната средина и природата“. Од Електрани на Македонија одговор- преземаме мерки за заштита...

Дата: 13.02.2018

Време траење: 00:01:46

Гледаност: 2

Категории: Македонија

Стевче Митревски
СВР Битола поднесе кривични пријави за четири поранешни и еден сѐ уште актуелен раководител на подружница во РЕК Битола и против АД ЕЛЕМ. Компанијата се товари за кривичното дело „загадување на животната средина и природата“, а физичките лица за „соизвршителство“ во истото дело.ГЛЕДАЈ ВО ЖИВО