Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Реакции по изгласувањето на Законот за јазици

СДСМ нема што да додаде, ВМРО-ДПМНЕ со критика ден по донесувањето на Законот за употреба на јазиците. Опозицијата тврди- актот е неуставен. Власта останува на ставот дека сѐ е регуларно...

Гледачи: 60

Дата: 12-Јан-2018

Време траење: 00:01:34

Категории: МАКЕДОНИЈА

Ден откако Законот за упортеба на јазиците се изгласа во Собранието, на улиците веќе осамнаа нови тројазични табли- на македонски, англиски и албански. ВМРО-ДПМНЕ констатира дека се донесе неуставен закон за двојазичност со кој се деградира употребата на македонскиот јазик и тој се сведува на ниво на еден од јазиците кои се говорат во Република Македонија.