Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Западен Балкан- приоритет на бугарското претседателство со ЕУ

Луѓето од Западен Балкан заслужуваат стабилност и просперитет, порача од Софија претседателот на Европскиот совет, Туск на свеченоста по повод бугарското претседателство со Европската унија во наредните шест месеци. Имаме малку време, но многу проблеми, помалку средства и затоа се потребни многу напори да се реализираат целите, изјави бугарскиот премиер Борисов...

Гледачи: 43

Дата: 12-Јан-2018

Време траење: 00:01:40

Категории: СВЕТ

Марина Стојанова- Тонева
Иднината на Западниот Балкан, дел од приоритетите на бугарското претседателство со Советот на ЕУ. „Историјата на Балканот е подраматична и поинтересна од сценариото на Игра на троновите“- рече претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск.