Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Цврсти позиции за Предлог- законот за употреба на јазиците

Нема помрднување од цврстите позиции за Предлог- законот за употреба на јазиците.

Гледачи: 64

Дата: 14-Ноем-2017

Време траење: 00:01:27

Категории: МАКЕДОНИЈА

Игор Панов
Нема помрднување од цврстите позиции за Предлог- законот за употреба на јазиците. Парламентарното мнозинство убедува дека Собранието треба да испрати порака дека ги гарантира првата на граѓаните беза разлика на кој етникум припаѓаат. За опозицијата, Законот останува противуставен, нема да биде применлив и ќе предзивика нездоволство. Ќе се гласа утре...