Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Меѓународен ден на белиот стап: 2.500 деца од претшколска возраст со оштетен вид

Поквалитетно образование и подобра социјална вклученост за децата со оштетен вид. Од граѓанскиот сектор велат треба да се обрне внимание и на инфраструктурата, која би го олеснила нивното движење.

Гледачи: 41

Дата: 13-Октомври-2017

Време траење: 00:00:44

Категории: МАКЕДОНИЈА

Поквалитетно образование и подобра социјална вклученост за децата со оштетен вид. Од граѓанскиот сектор велат треба да се обрне внимание и на инфраструктурата, која би го олеснила нивното движење. Во пресрет на Меѓународниот ден на белиот стап, побараа поддршка од надлежните институции. Во Македонија лани се регистрирани 2.500 деца од претшколска возраст со оштетен вид.