Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

„Кога денот немаше име“ и во Македонија

По премиерното прикажување на повеќе светски фестивали, и на „Браќа Манаки“, филмот „Кога денот немаше име“, во режија на Теона Стругар- Митевска, на репертоарот и во Македонија. „Кога денот немаше име“ по „Пред дождот“, по две децении е првиот македонски филм што е продаден во Кина.

Гледачи: 20

Дата: 13-Октомври-2017

Време траење: 00:01:15

Категории: КУЛТУРА

Александра Спировска
Филмот ги обработува проблемите на младата генерација и меѓуетничките тензии. Режисерката вели- кога се гледам себе си, мислам дека е моја должност да одам пред тековите на општеството и да ги поставувам вистинските прашања во однос на некои есенцијални проблеми кои се однесуваат на сите нас.