Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Меѓународно чествување за Конески во МАНУ

За кодификаторот на македонскиот јазик, Блаже Конески и за неговите дела, сведоштва на академици кои тесно соработувале со него.

Гледачи: 18

Дата: 13-Октомври-2017

Време траење: 00:00:50

Категории: МАКЕДОНИЈА

За кодификаторот на македонскиот јазик, Блаже Конески и за неговите дела, сведоштва на академици кои тесно соработувале со него. Во МАНУ, меѓународно чествување за поетот и славист и прв претседател на Академијата.