„Кога денот немаше име“ во киносалите низ Македонија

По премиерното прикажување на повеќе светски фестивали, и на „Браќа Манаки“, филмот „Кога денот немаше име“, во режија на Теона Стругар- Митевска, на репертоарот и во Македонија.

Дата: 13.10.2017

Време траење: 00:00:44

Гледаност: 12

Категории: Култура

По премиерното прикажување на повеќе светски фестивали, и на „Браќа Манаки“, филмот „Кога денот немаше име“, во режија на Теона Стругар- Митевска, на репертоарот и во Македонија. Филмот ги обработува проблемите на младата генерација и меѓуетничките тензии во земјава. „Кога денот немаше име“, по „Пред дождот“ по две децении е првиот македонски филм што е продаден во Кина.ГЛЕДАЈ ВО ЖИВО