Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Законот за употреба на јазиците ја крена тензијата на пленарната седница

Спикерот Џафери не го прифати барањето на опозицијата за еден час пауза, а го стави на гласање дневниот ред.

Гледачи: 86

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:01:55

Категории: МАКЕДОНИЈА

Миле Ристески
Спикерот Џафери не го прифати барањето на опозицијата за еден час пауза, а го стави на гласање дневниот ред. ВМРО-ДПМНЕ побара актот да биде тргнат поради, како што велат, низа прекршувања на Уставот. Побараа јавна расправа и усогласување со Уставот и Рамковниот договор.