Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Невреме уништи тутун и градинарски култури во Долнени, се пријавуваат штетите

Долненска општина ги проценува штетите од невремето што ја зафати вечерта во понеделникот.

Гледачи: 41

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:01:35

Категории: МАКЕДОНИЈА

Елизабета Митреска
Долненска општина ги проценува штетите од невремето што ја зафати вечерта во понеделникот. Земјоделците од 10-ина села велат најмногу штети има на тутунот, кој е во завршните, најквалитетни берби, потоа градинарските култури, бостанот, па пченката и сончогледот. Општинската комисија за процена беше на теренот, а земјоделците имаат уште еден ден да ги пријават штетите. Велат, главно не се осигурани.