Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

За европски стандард, раст од 4 проценти и фокус на домашните фирми

На догорочен план е можна реиндустријализација на македонското стопанство во услови кога индустријата од големите развиени земји се сели во помалите. Развојот на домашните претпријатија и иновативноста се клучни, но мора да се знае како да се искористи и

Гледачи: 14

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:02:27

Категории: ЕКОНОМИЈА

Сузана Фиданска- Стоевска
За 30 години македонските граѓани може да живеат со европски стандард, ако бруто домашниот производ во наредниот период изнесува четири проценти, а растот во ЕУ околу два насто. Странците и технологијата се добредојдени, но во фокусот на економскиот развој треба да бидат домашните компании, да се искористи странската побарувачка, активните мерки за вработување- оценува економскиот екперт Глигоров.