Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Меѓународна научна конференција во Битола за Меѓународниот ден на науката

„Образованието на крстопат- состојби, предизвици, решенија и перспективи“ е темата на која 32 експерти од десет земји ќе ги пртстават свиоте трудови на дводневната меѓународна научна конференција, што во Битола ќе се одржи на 10-ти ноември, Меѓународниот

Гледачи: 20

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:01:17

Категории: МАКЕДОНИЈА

Стевче Митревски
Од дводневната Меѓународна научна конференција насловена „Образованието на крстопат- состојби, предизвици, решенија и перспективи“ треба да произлезат предлози и трудови за нови чекори на образованиот систем. На настанот кој е резултата на компаративни истражувања и темелни анализи за состојбите на образованието во поширокиот регион, ќе земат учество 32 експерти од десет земји. Ќе дискутираат на темите за предучилишното образование, одделенската и предметната настава, општото, стучното и високото образование и други актуелни состојби.