Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Македонската Влада и Советот на министри на Босна и Херцеговина потпишаа договор за признавање на возачките дозволи. Сугаревски и Јуско најавија дека наскоро ќе се обнови авиолинијата Сараево. Разговарале и за приклучување на Босна во Транспортната заедн

Гледачи: 23

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:02:13

Категории: МАКЕДОНИЈА

Наташа Гркова- Петрушевска
На македонските возачи нема да им е потребна меѓународна дозола за Босна и Херцеговина. Потпишан е билатерален договор за заемно признавање на возачките документи.
Освен со БиХ, досега ваков договор Македонија има потпишано со Италија, Шпанија, Албанија, Црна Гора и со Србија, а во тек е процедурата за потпишување договори со Косово, Турција, Велика Британија и Германија.