Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Порталите добија бесплатен пристап до МИА

Македонската информативна агенција предизборно, следните три месеци на порталите ќе им овозможи бесплатен пристап до информациите. Првиот човек на Агенцијата, Драган Антоновски, посочи дека МИА сака на овој начин да бидат промовирани етичките норми и проф

Гледачи: 17

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:01:41

Категории: МАКЕДОНИЈА

Фиљана Кока
Бесплатен пристап до информациите на порталите и на другите медиуми во следните три месеци до завршувањето на изборите ќе овозможи МИА, изјави првиот човек на Агенцијата, Антоновски.
Посочи дека медиумите се обврзани да постапуваат според Кодексот на новинарите на ЗНМ, на крајот на веста да го цитираат изворот МИА и да не ги вадат вестите од контекст.