Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Шеќеринска- Креј: Македонија членка на НАТО е заедничка цел

Македонија членка на НАТО е заедничка цел, бидејќи служи на дватата крупни интереси, стабилен регион но и безбедни граѓани, изјави министерката Шеќеринска по средбата со командантот на Националната гарда од Вермонт. Стратегиското партнерство што го имаме

Гледачи: 19

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:01:42

Категории: МАКЕДОНИЈА

Милчо Велески
Македонија смета на своите стратегиски партнери, особено сега кога работиме на целта, членството во НАТО, вели министерката за одбрана Шеќеринска. Ваквите определби не се само зборови, туку се потврдени на дело и преку учеството во странските мисии.
На средбите на министерката Шеќеринска и на началникот на генералштабот, генерал-потполковник Величковски со командантот на националната гарда од Вермонт, потврдена одличната воена соработка. Во досегашните заеднички вежби учествувале околу 4.500 припадници на АРМ, што е нешто повеќе од вкупниот активен армиски состав.