Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Законот за употреба на јазиците на пленарна седница

Изгласан дневниот ред на собраниската пленарна седница, на која ќе се разгледува Законот за употреба на јазиците.

Гледачи: 23

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:01:47

Категории: МАКЕДОНИЈА

Изгласан дневниот ред на собраниската пленарна седница, на која ќе се разгледува Законот за употреба на јазиците. Претходно не беше прифатено барањето на координаторот на пратеничката група Илија Димовски, пауза од еден час, бидејќи според спикерот Џафери, тоа го побарал после трите дозволени минути, по што пред говорницата се создаде метеж од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои бараа од Џафери тргање на Законот за јазици од дневен ред.