Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Законот за употреба на јазиците на Собраниска пленарна седница

Законот за употреба на јазиците влезе во Собрание.

Гледачи: 256

Дата: 13-Септември-2017

Време траење: 00:01:44

Категории: МАКЕДОНИЈА

Законот за употреба на јазиците влезе во Собрание. Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски побара да биде симнат од дневен ред и да се отвори широка дебата пред да се гласа двојазичноста.